Besök Tyresö

I Tyresö finns det massor av trevligt att göra, fika eller är hos oss här på Cafe Clara och passa på att besöka slottet, handelsträdgården eller ta en promenad i Alby friluftsområde. På sommaren finns det flera trevliga ställen där det går att bada


Tyresö Handelsträdgård

I anslutning till vackra Tyresö slott och park med anor från 1600-talet driver Jenny Larsson med familj Tyresö Handelsträdgård.
I trädgårdsbutiken hittar du ett stort sortiment av trädgårdstillbehör bla jord, näring, krukor, inredningsdetaljer, verktyg och övriga tillbehör.
Fröer, lökar, Ja, det som hör årstiden till. Läs mer här

Bild hämtad från Tyresö handelsträdgårds Pinterest

Alby friluftsgård

Alby friluftsgård vid Albysjön är centrum för friluftslivet i Tyresö. Här finns bad, grillplatser, vandringsleder, motionsslingor och stora gräsytor för olika aktiviteter. Friluftsområdet ligger mitt i ett naturreservat med värdefull natur och kulturhistoriska marker. I närheten finns också Uddby gård och Ahlstorps båtsmanstorp. Läs mer här


Tyresö Slott

Tyresö slott ligger vackert beläget vid Kalvfjärden i Tyresö, strax söder om Stockholm. Här kan du strosa i den engelska parken, få en känsla av skärgårdsliv på Notholmen och besöka slottet som visar den sista ägarfamiljens hem från tidigt 1900-tal.
Läs mer här

Bild hämtad från Nordiska Museets hemsida